Windows 10 Her Yeniden Başlatmada “Kullanıcı Adı veya Şifre Yanlış” Hatası Çözümü



Fall Creators Update gibi bir Özellik Güncellemesi yükledikten sonra , başka bir garip sorunla karşılaşabilirsiniz. Bilgisayar yeniden başlatıldığında, giriş ekranında daha şifre yada kullanıcı adı bile girmemenize rağmen ilk gözükecek ekrandır;

 “ Kullanıcı adı veya şifre yanlış. Tekrar deneyin. 



Hoş Geldiniz ekranı görüntülenmeden önce yukarıdaki ekranın göründüğünü unutmayın; Herhangi bir kullanıcı adı veya şifre girme şansınız olmasa bile görünür. Yukarıdaki mesajı onayladıktan sonra, giriş ekranına giriş bilgilerini yazabilir ve başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz.


Yanlış parola hatası yalnızca bir güncelleme veya yeniden başlatma açıldıktan sonra cihazımı otomatik olarak ayarlamayı bitirmek için oturum açma bilgilerimi kullan ayarı belirlenir . Bu ayarın, cihazınızı yeniden başlattıktan ve bitirdikten sonra otomatik olarak oturum açarak Windows güncelleme işlemini hızlandırması gerekir. Ardından, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi güvende tutmak için cihazınız kilitlenir.

Windows 10 oturum açma sorununu çözmek için “Oturum açma bilgilerimi kullan” seçeneğini devre dışı bırakın:

  1. Başlat düğmesine tıklayın, Ayarlar'ı seçin
  2. Hesaplara tıklayın ve ardından Oturum açma seçeneklerini seçin.
  3. Gizlilik bölümünde, bir güncelleme veya yeniden başlatmanın ardından cihazımı otomatik olarak ayarlamayı bitirmek için oturum açma bilgilerimi kullanın .


Bu işlemi uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sorununuz büyük bir ihtimalle düzelmiş olacaktır.

Yine de başlangıçta yanlış şifre hatası mı görüyorsunuz?

Windows 10'da “ Kullanıcı adı veya şifre yanlış ” hatasını önlemek ve kullanıcı hesabı oturum açma sorunlarını çözmek için, izleyebileceğiniz bir kontrol listesi:


1) Parolanız küçük harflerden oluşuyorsa Casp Lock'un etkin olmadığından emin olun.

2) Yanlış klavye düzeni, şifrenizdeki karakterleri yazmanızı engelleyebilir. Birden fazla çoklu klavye düzeninin ayarlandığı sistemlerde, giriş ekranında şifreyi yazmak için doğru klavye düzenini seçtiğinizden emin olun. Klavye düzenini Windows 10 giriş ekranının sağ alt köşesinden değiştirebilirsiniz. Doğru düzeni değiştirdikten sonra şifreniz çalışmalıdır.

3) Birden fazla Windows 10 aygıtında aynı Microsoft hesabını (MSA) (yerel kullanıcı hesabı yerine) kullanıyor musunuz? Öyleyse, bir bilgisayardaki şifreyi değiştirirseniz, aynı MSA'yı kullanan diğer cihazlarda aynı şifrenin kullanılması gerektiğini bilmeniz gerekir. Bu, kullanıcılar tarafından genellikle göz ardı edilen önemli bir nokta.

4) Giriş ekranında, Şifremi unuttum  bağlantısını tıklayın ve Microsoft Hesabı şifrenizi sıfırlayın Alternatif e-posta kimliği veya telefon numarası kullanarak sıfırlayabilirsiniz. Hesabınızı doğrulamak için alternatif iletişim kimliğinize veya cep telefonu numaranıza bir güvenlik kodu gönderilecektir. Doğrulandıktan ve şifre sıfırlandıktan sonra, tüm Windows 10 cihazlarınızdaki yeni MSA şifresini kullanarak hesabınıza giriş yapın. Alternatif olarak, başka bir bilgisayardan Şifreyi sıfırla bağlantısını ziyaret edinhttps://account.live.com/password/reset

5) MSA yerine yerel bir hesap kullanıyorsanız, bu yöntemi kullanarak şifreyi sıfırlayabilirsiniz:
  • Oturum açma ekranında, şifreyi sıfırlama seçeneğini açmak için yanlış bir şifre girin. Şifreyi sıfırla'yı seçin, güvenlik sorularınızı cevaplayın ve sonra yeni bir şifre girin.

6) Bilgisayarınızın internete bağlı olduğundan emin olun.


7) Son seçenek Microsoft Destek ile iletişim kurmak veya hesap kurtarma formunu doldurmaktır .



Umarım bu yazımız, Windows 10 "yanlış parola" hatasını düzeltmenize veya gidermenize yardımcı olur.

Google+'da Paylaş

Yazar Kafandaki Sorular

Sizlerin Sorunlarına Çözüm Üretmek İçin Buradayız ! Hertürlü Sorununuzu Bizimle İletişim Bölümünden Paylaşabilirsiniz En Kısa Sürede Sitemizde Çözümünü Sunarız !
    Blogger Yorumları

0 Yorum:

Yorum Gönder