Windows 10 %100 Disk Kullanım Hatası Çözümü #2 Windows Search Devre Dışı Bırakma (Kapatma)



Windows Search'ı Devre Dışı Bırakma
Windows Search'ın% 100 disk kullanım sorununuza neden olup olmadığını belirlemek için yapmanız gereken ilk şey, Windows Search'ı geçici olarak devre dışı bırakmak ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığını görmek. Eğer hızlanırsa, Windows Search'ı kalıcı olarak devre dışı bırakabilirsiniz . 

Windows Search'ı geçici olarak devre dışı bırakma
Windows Search , bilgisayarınızdaki dosyaları aramayı çok daha hızlı hale getirir. Hiç kullanmazsanız veya başka bir arama uygulamanız varsa, tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bu hizmeti devre dışı bırakmak tüm dosyaların endekslenmesini durduracaktır. Ancak, daha uzun zaman alacak olan aramaya hala erişebileceksiniz.
İşte Windows Search'ı geçici olarak devre dışı bırakmanın ve% 100 disk kullanım sorununuzun nedeni olup olmadığını öğrenmenin yolu. (Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Windows Arama'nın yeniden başlayacağını unutmayın.)
1) Klavyenizde, Windows logo tuşuna  basın  ve  aynı anda, ardından Komut İstemi (Yönetici) öğesini seçin .


2) Kullanıcı Hesabı Denetimi penceresi isteminde Evet'e tıklayın 


3) Çoğunlukla siyah bir pencere görüntülenecektir. Bu komut istemi penceresidir. Bu pencerede aşağıdaki komutu yazın: 
net.exe stop "Windows search"
4)  Klavyenizdeki Enter tuşuna basın. 


Disk kullanımınızın ve bilgisayarınızın performansının gelişip gelişmediğini kontrol edin. Varsa, Windows Search'ı aşağıda açıklandığı şekilde kalıcı olarak devre dışı bırakmalısınız.

Windows Search'ı kalıcı olarak devre dışı bırakın
Windows Search'ün Windows 10'da% 100 disk kullanım hatasına neden olduğunu tespit ettiyseniz, Windows Search'ü kalıcı olarak devre dışı bırakabilirsiniz:
1) Windows logo tuşu + R'ye aynı anda basın ve services.msc yazın . 


2) Windows Search seçeneğini bulun Özellikler penceresine girmek için çift tıklayın 


3 )Devre dışı bırakma seçeneğini seçin, değişikliğinizi kaydetmek için Uygula ve  Tamam'ı tıklayın 

4) Bilgisayarınızın disk kullanımını kontrol edin: Windows arama çubuğuna “görev yöneticisi” yazın ve Görev Yöneticisi'ni seçin yada görev çubuğuna sağ tıklayıp oradan da görev yöneticisini açabilirsiniz , ardından İşlemler sekmesinde, Disk sütununun üstündeki % 'ye bakın. Artık %100 değilse, sorunu çözdünüz!
% 100 disk kullanımı çözüldü

%100 disk kullanım sorunu devam ederse, diğer yöntemlerimizide mutlaka deneyin.
Google+'da Paylaş

Yazar Kafandaki Sorular

Sizlerin Sorunlarına Çözüm Üretmek İçin Buradayız ! Hertürlü Sorununuzu Bizimle İletişim Bölümünden Paylaşabilirsiniz En Kısa Sürede Sitemizde Çözümünü Sunarız !
    Blogger Yorumları

0 Yorum:

Yorum Gönder