Windows 7,8,10 Gpedit.msc Çalışmıyor,Açılmıyor,Bozuldu (Windows Tarafından Bulunamıyor Hatası) Çözümü


Gpedit.msc Nedir ?
Gpedit.msc bu dosyaya verilmiş kısaltma adıdır.Bu dosyanın gerçek adı Group Policy Management yani türkçe karşılığı ile Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'dir.Tanımsal olarak Gpedit.msc yönetim aracından sistemimizde olan bütün işlevlerin-işletimlerin izin verilip-verimemesine yarayan araçtır.Gpedit.msc Windows XP Professional, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10'da çalışmaktadır.Gpedit.msc'ye ulaşabilmek için Başlat > Çalıştır > gpedit.msc yazarak dosya dizinine ulaşabilir ve işlem gerçekleştirmek üzere çalıştırabilirsiniz. Peki Ya Çalışmıyorsa ? İşte bu yazımızda çözümünü göstereceğiz .
Genelde çalışmadığı zamanlarda yukarıdaki gibi bir hata verir bunun nedeni ise genelde bilgisayarımızda giren bir virüsün gpedit.msc'yi devre dışı bırakmasından kaynaklanmaktadır.
Peki Bu Sorunu Nasıl Çözeriz ?
Çözümü gayet basit aslında ister aşağıda vereceğimiz kodları CMD ekranına yazıp uygulayın istersenizde aşağıda vermiş olduğumuz dosyayı indirip kodları yazmakla uğraşmadan aktif hale getirin.
CMD Ekranına yazacaksanız öncelikle CMD'yi Yönetici olarak çalıştırmalısınız ardından verdiğimiz kodları sırasıyla yazınız.

Yazılacak Kodlar :
 
1) @echo off 

2) pushd "%~dp0" 

3) dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3*.mum >List.txt 

4) dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3*.mum >>List.txt 

5) for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
Bunları sırasıyla yazdıktan sonra Gpedit.msc aktif hale gelecektir eğer yazmakla uğraşmak istemiyorsanız aşağıda verdiğimiz dosyayı indirip direk çalıştırıp aktif halede getirebilirsiniz.
İndirme Linki : TIKLA İNDİR
Rar Şifresi : kafandakisorular.blogspot.com
Google+'da Paylaş

Yazar Kafandaki Sorular

Sizlerin Sorunlarına Çözüm Üretmek İçin Buradayız ! Hertürlü Sorununuzu Bizimle İletişim Bölümünden Paylaşabilirsiniz En Kısa Sürede Sitemizde Çözümünü Sunarız !
    Blogger Yorumları

0 Yorum:

Yorum Gönder